Over mij

Zandvoort

 

Hoi! Wat tof dat ik je hier tegen kom op mijn website. Ook al zie ik je niet echt – maar toch. Nee echt, super tof. Je hebt de moeite genomen om mijn website door te klikken en mijn brabbels en teksten te lezen en te beginnen aan de meest ellendige tekst van allemaal: de ‘wie ben ik’ pagina. Dus alleen daarvoor krijg je van mij al 10 punten.

Ik zal je verder niet vervelen met ellendig lange verhalen over mijn jeugd, of over waarom ik school niet leuk vond – of waarom wel (who knows, daar kom je hoogst waarschijnlijk niet achter). Ik zal je ook niet vertellen wie mijn eerste jeugdliefde was en waarom ik nog nooit een marathon heb gelopen. Niet boeiend verder, dus daar houd ik mijn mond maar over. Indien toch geïnteresseerd: je weet hoe je me kan vinden.

Mijn blog bestaat inmiddels al weer een tijdje. Ik heb trouwens echt een hekel aan het woord blog. Misschien omdat iedereen er iets van ‘vindt’. Want elke keer wanneer ik blog zeg tegen de eerste beste persoon die ik tegenkom (doe ik super vaak trouwens) zie ik ze denken ‘oh ben jij er zo een’.

Hoogstwaarschijnlijk ben ik er ook ‘zo een’. Vast wel.

Enfin. Mijn website bestaat inmiddels al weer een tijdje, dus. Ik schrijf al zo lang ik me kan herinneren. Online schrijf ik, daarentegen sinds mijn studie – sinds mijn leraren me precies konden vertellen hoe ik dat dan helemaal moest doen. Ik begon in het Engels. Inmiddels schrijf ik Nederlands – zoals je ziet. Toch iets makkelijker om persoonlijk te zijn in je eigen taal, bedacht ik me zo. Ik heb al over van allerlei onderwerpen geschreven, maar bij reizen ben ik blijven hangen. Reizen ligt me lekker – maar bovenal vind ik het heerlijk om te doen. Ja echt, als er iets is wat amper voorkomt is het een Yvonne zonder reisjes in het vooruitzicht. Alle clichés over reizen, die je al honderdduizend keer gehoord hebt, zijn waar. Je reist. Je leert. Je leeft. Braak. Helaas kan je amper over reizen schrijven zonder dat het enorm naar klinkt, maar ik moet me er toch maar bij aan sluiten. Constateren, accepteren. Geloof ik.

Ik vertel mensen graag over mijn reizen – niet alleen omdat ik graag over mijn reizen praat. Maar vooral omdat ik mensen graag inspireer (weer zo’n naar woord) om ook te reizen. Want echt, eenmaal dat vliegtuig ingestapt, wil je nooit meer anders.

Close