Italië is echt super fotogeniek – en Siena is oppergeniek. Is geen woord, maar nu wel even. Ik heb me rijkelijk vermaakt in Siena, en zoals ik al in mijn vorige artikel zei ben ik zéér blij dat ik Siena buiten hoogseizoen heb bezocht. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat Siena in de zomer pure chaos is. Chaos van toeristen met ofwel een ijsje in hun hand ofwel in de rij voor een ijsje, met grote tour groepen en in kuddes achter de paarse paraplu’s aan.

Ik vrees dat Siena zoveel meer toerisme krijgt dan het aan kan en dat het kleine dorpje daardoor opslag haar charmes verliest. En dat vind ik jammer. Dus ik ben blij dat ik op een druilerige dag, met amper mensen te bekennen, op mijn gemak rond heb kunnen lopen door het stadje. En alle straatjes, winkeltjes en steegjes uitvoerig heb kunnen bekijken – tot in den treure. In Siena heb ik leuke fotootjes gemaakt, en die wil ik je niet onthouden. Dus hierbij: Siena in beeld.

Siena - ItaliëSiena - ItaliëSiena - ItaliëSiena - ItaliëSiena - Italië siena - Italiësiena - ItaliëSiena - ItaliëSiena - Italië