Brugge België

Ik heb al jaren lang blogposts voorbij zien komen van Brugge. Ooooh sooo cute, roepen al die travelbloggers. Jaja, dacht ik dan. Volgens mij heeft Brugge gewoon het uiterlijk van menig Nederlands dorpje inclusief de grachtjes van Amsterdam. Of Den Bosch of zo.

Maar overtuigd om hier nou zelf naar toe te gaan was ik tot heden niet. Er waren zeg maar ook nog zoveel andere plekken waar ik heen moest en kon gaan. Plus Brugge was sooo cute and sooo little dat ik me afvroeg of ik hier wel een volwaardige stedentrip van kon maken.

Maar goed, mocht je mijn vorige blogs hebben gelezen; ik ben er dus geweest. Samen met oud-collega stapte ik in de auto naar Oostende met ook, jawel, Brugge op de planning om te bezoeken. De time had served en eindelijk kon ik mijn eigen oordeel vellen. Want ja, ook ik was stiekem wel nieuwsgierig geworden.

 

Woensdag, 17 april.

We arriveren. Rijden dwars door het centrum op zoek naar een parkeerplaats. Het is nog niet zo druk als die middag, wanneer het hele centrum overspoelt met toeristen en selfiesticks. Ik raak afgeleid door de lieve huisjes. Ik raak afgeleid door de leuke winkeltjes. Oh, ik raak ook afgeleid door kleine eettentjes; van Braziliaans tot hipster-Belgisch. We hebben de auto nog niet eens geparkeerd en ik ben verkocht.

Brugge België
Brugge België

Brugge BelgiëBrugge België

Brugge is inderdaad super cuuuuute en super lieeeef. Maar toch was het anders dan ik had verwacht. Door de foto’s die ik ken van de stad verwacht ik dat het er helemaal vol staat met gekleurde grachtenpandjes en overal kleine grachtjes. Alsof het Amsterdams-Venetië is, zeg maar. Maar little did I know dat internet vooral vol staat met maar twee foto’s van Brugge; één specifieke foto van een gracht en het marktplein.

Nou ja, naast die foto’s bestaat het centrum van Brugge vooral uit een wirwar van straatjes, innieminie versies van de grachtenpandjes die je gewend bent uit Amsterdam, zijn er eigenlijk weinig grachten te bekennen en staat alles schots en scheef. Na een dag raak ik nog steeds de weg kwijt en voelt het alsof ik nog steeds niet alles gezien heb. Dat doet het doolhof van Brugge met je.

En, ja; Brugge is soooo little and cuuuute, maar je kan er zéker een of twee dagen zoet zijn. Al is het maar om al die leuke restaurantjes en winkeltjes in te wandelen. Want mocht je willen winkelen en op zoek zijn naar iets speciaals; Brugge! En mocht je op zoek zijn naar een culinair gerecht van weet ik welke uithoek op de aarde: Brugge! Wat je er verder kan doen, kan ik je helaas niet vertellen. Ik vond het genoeg om domweg wat rond te wandelen en de stad en haar taferelen in me op te nemen. Maar je hoeft ook niet altijd iets concreets te doen om je ergens te vermaken, toch?

Brugge BelgiëBrugge België

Brugge België
Brugge België

Brugge BelgiëBrugge België

Brugge België
Brugge België