Friends Hotel Düsseldorf

Ongeveer een jaar geleden ging ik voor het eerst op reis naar Düsseldorf. Of, ja. Op reis naar Düsseldorf klinkt ook zo zwaar. Het is letterlijk maar een uurtje rijden vanaf mijn woonplaats. Op reis is makkelijk gedaan zo. De jetlag heeft het nog net niet verpest voor me.

Maar ook al ligt Düsseldorf maar op een uurtje afstand: nooit eerder was het in me opgekomen om vakantie te gaan vieren in deze stad. Ik kende het alleen van het vliegveld. En daar kom ik maar al te graag. Maar de stad? Nooit.

Ah fijn, deze persreis was de ultieme gelegenheid om de stad te leren kennen – en dat ging me goed af. Al zeg ik het zelf. Ik overleefde de biersafari’s, ik ben niet overreden op mijn fietsje met mijn Nederlandse fietsgewoonten. Ik kreeg geen hoogtevrees in de Televisietoren, ik struikelde niet over de stenen in de oude stad en ik ben niet verdwaald in de winkelstraat. Düsseldorf was leuk. Echt waar: ontzettend leuk. En sinds die persreis ga ik regelmatig met mijn autootje richting de stad. Winkelen hier is leuk – de oude stad is fantastisch – de sfeer is beter.

Echt waar: zoek je eens een ander stedentripje? Düsseldorf!

Nog zoiets dat mijn reisje zo leuk maakte vorig jaar: het hotel. Hotels kunnen je reis altijd leuker maken, vind je niet? Ik houd wel van een beetje vreemde hotels.

Vorig jaar sliep ik in Hotel Friends. Een ontzettend vreemd hotel waar je eigenlijk gewoon een dag biertjes moet doen en moet kijken naar alle vreemde attributen die verspreid in het hotel liggen. Van de oude kappersstoelen, tot de bok, tot antieke beeldjes.

Maar wat ik vorig jaar echt super tof vond aan dit hotel was het de opmaak van de kamers: die allemaal in een ander thema versierd waren. Vorig jaar eindigde ik in de ‘bos’-kamer. Met een grote fotoprint van het bos, een houten bedframe, eekhoorn kussens en eigenlijk alles hout. Super leuk. Mijn reisgenootjes hadden allemaal een ander thema in hun kamer. Van tropisch regenwoud, tot Parijs modemeisje tot Harry Potter. Ik was fan.

Dit jaar besloot ik weer een weekendje weg te gaan richting stad. Tijdens Nacht der Museen. Omdat ik dat vorig jaar ook zo fijn vond. En dus uiteraard weer beroep gedaan op mijn lievelingshotel: Hotel Friends. Waar ik dit jaar een ontzettend foute kamer kreeg. Ontzettend fout. Maar daardoor ontzettend leuk. Ik ben nog steeds fan.

Kijk mee en geniet. Echt; je snapt meteen waarom ik dit hotel zo leuk vind.

Kamer boeken? Dat doe je hier!

Friends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfFriends Hotel DüsseldorfHotel Friends Düsseldorf