Abraham Hostel Nazareth

Ik heb in afgrijselijke hostels geslapen. Met vervelende, snurkende kamergenootjes. En met mensen die hun eigen wekker niet lijken te herkennen, tot wel kwartieren lang. En nachtbrakers, die letterlijk.. nachtbrakers waren. Gewoonweg belachelijk irritante mensen die ik in alle opzichten niet erg kon waarderen. Of hostels met kraakbedden, of kapotte kluisjes, of vieze badkamers, of te dunne muren.

Noem. Maar. Op.

Maar gelukkig staat er tegenover ieder afgrijselijk hostel een verbazingwekkend mooi exemplaar. Van die hostels die het goed hebben begrepen, en snappen dat goedkoop niet direct ‘slechte kwaliteit’ hoeft te betekenen.

Ik vind het werkelijk heerlijk als een hostel het goed begrepen heeft – en backpackers faciliteert met leuke activiteiten, chill-hoekjes en een koelkast met biertjes. En soms kom je gewoon op een fantastisch mooie plek uit. Buitenkansjes in afgelegen plaatsen. Voor die hostels wil ik graag applaudisseren. Want tegen een nachtje weg zou ik meteen ja zeggen – maar voor deze hostels zou ik zeker ja schreeuwen.

Abraham Hostel Nazareth

Abraham Hostel – Nazareth, Israël

Potsamme, als we het over mooie hostels hebben dan staat deze met honderden voorsprongen bovenaan in het lijstje. Ik heb écht mijn ogen uitgekeken in dit prachtige, oude huis (zeg maar gerust villa, eigenlijk) en prees mezelf constant gelukkig dat ik hier mocht slapen. Zeg nou zelf: deze foto’s vertellen je toch genoeg? Voor mij was Nazareth, al sinds ik binnen kwam in dit hostel, één groot succes. Overdag genoot ik heerlijk van mijn boek in de binnentuin terwijl ik ’s avonds een verdieping hoger neerstreek op het balkon vanaf waar we een magisch uitzicht hadden over de stad. Ik vond het heerlijk.

Meer informatie

Noordzee Hostel - Filipijnen CebuNoordzee Hostel - Filipijnen Cebu

Noordzee Hostel – Cebu, Filipijnen

Voor de prijs ‘hostel met het beste uitzicht’ beroep ik me op het Noordzee Hostel in de Filipijnen. Toen ik en een vriendin hier sliepen was het er rustig, en dat betekende dat we het privéstrand van het hostel bijna de hele dag voor onszelf hadden. Überhaupt is het hebben van een privéstrand in een hostel een grote luxe. Maar om daar in alle rust van te kunnen genieten – op de Filipijnen for crying out loud – voelt als een voorrecht.

De bar, met uitzicht op zee, had een playlist van ongeveer 5 nummers die de godganse dag op repeat leek te staan. Maar dankzij de goede herinneringen aan het hostel staan deze nummers nog steeds veilig opgeslagen in mijn eigen Spotify account. En altijd als ik ze weer hoor sta ik in gedachte meteen weer op dat balkon te turen over dat eindeloos prachtige uitzicht. 10 Punten voor Noordzee Hostel.

Meer informatie

Not Your Average Hostel Key West

Not Your Average Hotel – Key West, Florida

Key West is leuk. Daar heen rijden was voor mij al een attractie op zich. Al vanaf de snelweg kijk je uit over het prachtige blauwe water, met her en der dolfijntjes die vrolijk voorbij springen (niet gelogen). Key West zelf is een collectie van die typische Amerikaanse huizen, met van die grote, langgerekte veranda’s, luie hangstoelen en wapperende Amerikaanse vlaggen. En ik weet nog dat ik binnenstapte in Not Your Average Hotel en het zo heerlijk vond om in zo’n typisch Amerikaans huis te slapen – onze kamer had zelfs een eigen veranda! Heerlijk.

Ik weet nog dat ik daar met Marie, mijn reisgenootje, zo fantastisch lang zat te loeren naar de straat en al die huizen met een of andere super Amerikaanse afhaalmaaltijd terwijl er een Florida-storm overwaaide. Loeiharde regen, een pikzwarte lucht en onweer her en der. Niet persé een ‘warme’ –herinnering. Maar wel een ‘warme-herinnering. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Meer informatie

Akuryeri backpackers - IJsland

Akureyri Backpackers – Akureyri, IJsland

Überhaupt alleen al IJsland. IJsland is fijn en mooi en prachtig en nog meer van dat soort termen. Ik ben honderd procent verliefd op IJsland. Ergens in Noord-IJsland (in Akureyri dus), heb ik heerlijk geslapen in Akureyri Backpackers. Overdag walvissen kijken, ’s avonds rondwandelen in dit snoezige dorpje en een beetje bier drinken in het hostel. Ik vond het 100% enig. Niet dat dit hostel op zich zo speciaal is (overigens wel super netjes met een leuke bar en leuke hoekjes en fijne kamers) maar de locatie verkoopt zichzelf – dat is soms ook al genoeg.

Meer informatie

Salty Pelican CascaisSalty Pelican Cascais

The Salty Pelican Surf Hostel – Cascais, Portugal

Laten we beginnen met het feit dat ik het echt super stoer vindt van mezelf dat ik zowaar een ‘surf hostel’ toe kan voegen aan mijn lijstje van toffe hostels. Ik heb dus ooit in een surf hostel geslapen. Én ik heb gesurft! Bizar. Enfin, daar gaat dit hele artikel niet over, maar ik wou het graag nog even vermelden. The Salty Pelican dus, een surf hostel in een fantastisch leuk dorpje net boven Lissabon.

Stel je ongeveer voor dat je wordt ontvangen in een grote villa, met her en der zitzakken verspreid door de voortuin, nonchalant rondslingerende yoga matjes, longboards en personeel dat rond wandelt in korte broeken en tanktops. The Salty Pelican is by far het meest hipster en hippie-minded hostel waar ik ooit geslapen. Maar ik heb me er echt kostelijk vermaakt. Met zo ongeveer iedereen die in het hostel slaapt volgde ik de gezamenlijk de surf- en yogalessen en dat betekent dat het al zéér snel voelt als één grote familie. Plus Cascais is gewoon heerlijk.

Meer informatie